Artists Unfold

Tones and I

Het bijzondere verhaal van de artiest die in twee jaar tijd van wonen in een busje naar wereldwijde bekendheid ging. Van optredens op straat naar 's werelds grootste podia - Dit is Tones and I.

Tones and I (Toni Watson) komt oorspronkelijk uit het Australische kustgebied Mornington Peninsula, in de buurt van Melbourne. Een tijd lang leeft ze vanuit haar ‘van’, een busje waarmee ze langs de Australische steden tourt om mensen op straat te voorzien van een optreden (ook wel ‘busking’ genoemd), met enkel een keyboard op zak.

In the winter when no one else would busk, in the rain when no one else would be busking, I would be busking – Tones and I.

from

Mornington Peninsula, AUS

genre

Pop

TONES AND I FACTS

In 1 jaar tijd schrijft ze tientallen awards op haar naam, waaronder 4 ARIA awards.

De single waarmee ze doorbrak, Dance Monkey, wordt een wereldwijde hit en behaalt in Nederland de 4x platina status en in België 3x de platina status.

In 2019 tourt ze de wereld rond en staat ze voor het eerst op Nederlandse bodem in de Melkweg.In België stond ze dat jaar in Het Depot in Leuven.

Busking

In 2018 ontvangt Tones and I haar busking vergunning, en een periode lang was ze dag in, dag uit aan het busken. In grote steden was het lastig om publiek te trekken, omdat je in het centrum niet mocht parkeren. Op aanraden van een vriend vertrekt ze naar het kust stadje Byron Bay, waar ze wél in de stad kon busken.
Tijdens haar eerste optreden in het stadje stopt er toevallig een voorbijganger die werkzaam is in de muziek industrie. Hij laat zijn kaartje achter, en zet daarmee zonder het te weten de eerste stap richting een muzikale carrière van wereldformaat.

When I was paying for petrol with silver coins or when I was sneaking into hostels to park my van and sleep in it, I had the best time of my life. – Tones and I.

Dance Monkey

Haar eerste single, ‘Johnny Run Away’, wordt opgevolgd door haar grote doorbraak, ‘Dance Monkey’, dat ze schrijft tijdens haar busking periode.
Het verhaal achter Dance Monkey is ontstaan uit persoonlijke ervaringen.
Op een gegeven moment trekken haar optredens in Byron Bay honderden mensen, en moet politie regelmatig ingrijpen. Dronken mensen trekken regelmatig aan haar kleding en apparatuur, en blijven vragen om meer nummers.
Overweldigend, en ze voelt zich minder op haar gemak.
Algauw ontstaat in haar hoofd de vergelijking met een dans aapje uit het circus, dat wordt gedwongen te blijven dansen.

If you replace the word Dance with Sing, it’s pretty self-explanatory. – Tones and I

Debuut

Na haar grote doorbraak met ‘Dance Monkey’ volgt algauw haar eerste EP, ‘The Kids Are Coming’. De EP bevat  zes nummers, met naast Dance Monkey ook haar tweede hit ‘Never Seen The Rain’.

Tour

Met een #1 hit op zak kan een wereldtour niet achterblijven voor Tones and I. In plaats van op straat, staat ze nu overal in de wereld in bekende venues. In Nederland staat ze voor het eerst in popzaal Melkweg. Diezelfde avond neemt ze vol ongeloof haar dubbelplatina plaat in ontvangst, maar even later behaalt Dance Monkey zelfs vier maal de platina status in Nederland en drie maal de platina status in België.

Succes

In landen over de hele wereld behaalt Tones and I de #1 positie. Tientallen platen en awards staan op de grond uitgestald in haar slaapkamer. Een portret van een meisje dat per ongeluk de wereld veroverde. Het succes heeft een keerzijde en overrompelt haar soms, geeft ze toe. Vooral de negatieve uitingen op social media vindt ze soms lastig. Ze besloot haar ervaringen om te zetten in het schrijven van muziek, en bracht het nummer ‘Can’t Be Happy All The Time’ uit, dat over deze keerzijde van succes gaat.

I am going through the best and worst time of my life. – Tones and I.

Welcome To The Madhouse

‘Welcome To The Madhouse’ is het langverwachte debuutalbum van Tones And I dat ze deze zomer heeft uitgebracht. De tracklist bestaat uit veertiennummers die ze zelf geschreven en mede geproduceerd heeft. Het album is erg persoonlijk en Toni zingt over de ups en downs in haar leven. Bijvoorbeeld over het overlijden van haar goede vriend T en de mentale struggles die opspeelden tijdens de lockdown van afgelopen jaar.

Now people are believing in my music. I couldn’t live with myself if I didn’t do what I believe in. – Tones and I.

Luister

Van busking artiest tot wereldhits; Tones and I bewijst met haar verhaal dat succes voor iedereen mogelijk is, zonder jezelf te verliezen.

One day, I will look back and be like: F*ck, I did that.

Op de hoogte blijven van

Tones and I?

Laat je mailadres achter en ontvang als eerste updates over deze artiest!

Warner Music